Je kunt op vele manieren op vakantie. Je kan in een vliegtuig stappen voor een verre bestemming, maar ook met de trein of de auto ergens heen reizen. Nog een andere optie is om op de bus te stappen. Dan bedoelen we natuurlijk niet zomaar een bus van het openbaar vervoer. Meestal brengen die je immers niet naar het buitenland. Maar een touringcar als FlixBus is erop gericht om langere afstanden met de bus af te leggen. Maar wat houdt zo’n reis nou precies in? Waar zul je allemaal naartoe kunnen? Wat zijn nou de voordelen van het reizen met een touringcar of grote bus? En waar moet je aan denken als je met een bus een lange reis maakt? Lees dat hier wat meer over.

Wat Houdt een Busreis in?

Een busreis is simpelweg een reis die met de bus gemaakt wordt. Het gaat hier dan niet om een kort ritje met het openbaar vervoer binnen Nederland maar om een bus die je naar een verdere bestemming brengt. Het is vaak een grote bus waarin je hoog zit en onderin de bus ruimte is voor de bagage die je meeneemt. De koffers en reistassen kunnen dan in een ruimte onder in de bus plaatsen hoewel je vaak wel wat handbagage mee in de bus zelf mag nemen.

Waar Kun Je Naartoe?

Eigenlijk kun je met de bus overal wel naartoe. Je kunt een reis van een aantal uur maken naar Duitsland of België maar ook doorreizen naar Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Spanje, Polen, Italië of een ander Europees land. Er zijn zelfs busreizen die de oversteek naar Engeland maken.

De Voordelen van een Busreis

Er zitten best wat voordelen aan een busreis. Door het hele land heen zijn er verschillende punten waar een bus je op kan pikken. Er is er dus altijd wel eentje bij je in de buurt. Verder kun je vaak in dezelfde bus blijven zitten in plaats van steeds over te moeten stappen. Je hoeft niet met bagage te slepen omdat die gewoon veilig onderin de bus ligt en kunt er, terwijl de chauffeur pauze neemt, zelf ook even uit. Onderweg kun je rustig iets voor jezelf doen, Misschien eindelijk eens dat boek uitlezen, een spelletje doen of slapen zodat je uitgerust op je bestemming aankomt.

Waar Moet Je Op Letten?

Ondanks dat de bussen die zo’n verre bestemming maken meestal niet onder het normale openbaar vervoer vallen zijn ze toch wel aan bepaalde tijden verbonden. Zorg dus dat je op tijd bent op de opstaphalte waar ze je op zouden pikken. Van tevoren heb je dan natuurlijk al even gereserveerd. Bedenk van tevoren ook goed dat je een lange tijd in de bus zult zitten. Neem dus iets te eten en te drinken mee, want er is niet op iedere stopplek voldoende tijd of gelegenheid om even wat te kopen. Lang in dezelfde bus zitten betekent ook dat je lang in dezelfde houding zit. Een kussentje voor in je rug of nek is dus vaak geen overbodige luxe. Ook als het behoorlijk warm is kan het in een bus met airco vrij fris zijn. Zorg dus dat je een vestje bij je hebt wat je naar behoefte aan en uit kunt doen. En verder neem je natuurlijk wat dingen mee op de tijd te doden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *