Bussen en auto’s in Nederland komen van overal uit de wereld. Toch kopen mensen hun voertuig meestal hier in Nederland, bij een dealer / lease-maatschappij. Of ze hebben een auto van de zaak. Mensen die zelf een auto uit het buitenland hebben geïmporteerd, die komt je niet vaak tegen.

Waarom zou het dan toch interessant zijn? In dit blog lees je de voordelen.

Duitse voertuigen: meer auto voor minder geld.

Vooral auto-import uit Duitsland is geliefd. Veel topmerken auto’s en bussen komen natuurlijk uit Duitsland, zoals Mercedes, BMW, Porsche en Volkswagen. Auto’s uit Duitsland zijn vaak luxe uitgerust, en hebben meer opties ingebouwd dan andere auto’s die je in Nederland koopt. In Duitsland houden ze van deze luxe, nog meer dan in Nederland. Doordat dit daar dus meer standaard is, kan zo’n auto tot wel 40% goedkoper zijn in Duitsland, dan dezelfde auto met dezelfde opties in Nederland.

Een ruim aanbod aan ‘jonge’ voertuigen

In Duitsland is tevens een heel ruim aanbod van goede auto’s die weinig gebruikt zijn, oftewel: ‘jonge’ voertuigen met lage kilometerstanden. Deze voertuigen zijn dus nog zo goed als nieuw, maar je betaalt toch een stuk minder BPM-belasting dan bij een nieuwe auto. (Online kan je deze BPM gemakkelijk berekenen met een BPM Calculator). Als je zo’n auto koopt, betaal je een stuk minder belasting dan een nieuwe auto. De reden dat het vooral wijs is om zo’n jong gebruikt  voertuig aan te schaffen, is dat je dan geen twee keer BTW hoeft te betalen. Bij de aankoop van een nieuw voertuig moet je de BTW zowel in Duitsland betalen, als in Nederland, maar bij een auto die 6 maanden of ouder is en die 6.000 kilometer of meer op de teller heeft, hoef je alleen in Duitsland BTW te betalen op je aankoop. De garantie die in Duitsland op je auto zit, geldt ook nog gewoon in Nederland.

Voertuigen importeren: een slimme manier

Handig dus, zo’n auto importeren. De enige kostenposten die overblijven, zijn het importeren naar Nederland zelf. Dit kan je laten doen door een service, of je kan het zelf doen. Als je de auto zelf naar Nederland importeert, zijn er nog een aantal kostenposten waar je rekening mee moet houden. De  werkwijze van een auto importeren is echter niet heel lastig.

Maar al met al kun je op deze manier dus een mooi Duits voertuig voor een stuk minder geld aanschaffen. Ben jij geïnteresseerd in de aankoop van een mooie Duitse auto? Dan is deze optie zeker iets om mee te nemen in je overweging!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *