Ben je van plan om dit jaar een auto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland of België? Dan is het handig om te weten wat er op dit moment in de markt speelt en waar je zowel op moet letten voordat je die grote beslissing maakt. Een auto importeren kost namelijk best een hoop moeite, dus is het verstandig om er zoveel mogelijk vanaf te weten voordat je eraan begint! Een auto importeren is niet binnen een paar uurtjes gebeurt en er moet een hoop worden afgewogen voor er een beslissing gemaakt wordt.

Trends binnen de auto-importmarkt

Auto’s importeren wordt steeds populairder. Niet alleen kan het een hoop geld schelen, vooral kijkend naar de verschillen van de BPM prijzen, ook is er een groter aanbod beschikbaar in onze buurlanden als het gaat om auto’s uit een bepaald jaartal. Deze factoren zorgen ervoor dat steeds meer mensen een auto importeren. Daarnaast wordt er ook steeds meer hulp aangeboden om zelf auto’s te importeren en is er steeds meer informatie beschikbaar over hoe je dit zelf kan doen.

Superhandig: import auto kopen en invoeren naar Nederland met EasyImport

Een trend binnen de type auto’s die geïmporteerd worden is dat er steeds meer gezinsauto’s geïmporteerd worden. Dit is te verklaren doordat het proces voor de gewone burger steeds makkelijker wordt waardoor zij dus zelf een gezinsauto gaan importeren. Doordat er steeds meer documenten vrijkomen over hoe men een auto kan importeren zal deze trend de komende jaren dus blijven stijgen.

Elektrische auto’s hebben driekwart minder onderhoudskosten, dus er wordt verwacht dat men ook steeds meer elektrische auto’s zal gaan kopen. Op dit moment hebben de elektrische auto’s nog maar een klein gedeelte van de markt, maar in de toekomst zal dit zeker 50% van de markt moeten worden.

GRATIS! BPM Berekening ondersteuning door expert VRIJBLIJVEND!

Nieuws over auto import

Het ziet ernaar uit dat social media zo’n beetje belangrijk is geworden op elk denkbaar vlak. Zo ook op de importmarkt. Social media kan een gigantische rol spelen in het importeren van een auto. Steeds meer particulieren zoeken hun toekomstige auto op het internet. Het internet speelt een belangrijke rol, omdat het particulieren een mogelijkheid biedt tot het zelf importeren van de auto die zij willen, maar ook kunnen autobedrijven zelf reclame maken via social media. Autobedrijven zijn gespecialiseerd in het importeren van auto’s, maar toch probeert men steeds vaker zelf een auto te importeren. Dit is natuurlijk niet ideaal voor autobedrijven, dus kunnen zij heel simpel via social media hun diensten aanbieden in de hoop dat men het overlaat aan hen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *