Wanneer je auto gewassen moet worden, kun je naar een car wash in de buurt rijden. Hier kun je de auto in een box zelf wassen of door een speciale wasstraat rijden. Waar je ook voor kiest, je verlaat de car wash met een brandschone auto. Hoe zit het echter met het wassen van een lijnbus? Een lijnbus is een bus die ingezet wordt voor het openbaar vervoer. Je kunt in elke plaats in Nederland dagelijks een lijnbus zien rijden en je hebt er ongetwijfeld weleens gebruik van gemaakt. Je kunt vast zelf al bedenken dat deze bussen niet door dezelfde wasstraat als jouw auto gereden kan worden. Lijnbussen zijn hier veel te groot voor en moeten ergens anders gewassen worden. In dit artikel lees je meer over het wassen van lijnbussen.

Carwash voor grote voertuigen

Er bestaan in Nederland diverse wasstraten die geschikt zijn voor het wassen van voertuigen van een groot formaat. Deze wasstraten zijn ideaal om grote voertuigen zoals trucks, touringcars en lijnbussen te wassen. De grote vervoersbedrijven in Nederland hebben vaak hun eigen wasinstallaties. Dit is logisch, omdat er in elke stad ongelooflijk veel verschillende lijnbussen rijden. Het is niet mogelijk om alle bussen bij een speciale car wash te laten wassen. De wasinstallaties die de vervoersbedrijven gebruiken, zijn speciaal gemaakt om grote voertuigen een volledige wasbeurt te geven. Elk vervoersbedrijf beschikt over een locatie met speciale wasinstallaties om de lijnbussen goed schoon te houden.

Waarom moeten de lijnbussen gewassen worden?

Een lijnbus is veel meer op de weg dan jouw auto, waardoor deze sneller vies wordt. Vooral bij vies weer en sneeuw zul je merken dat de lijnbussen er vaak vuil uitzien. De bus krijgt te maken met opspattend water en er blijft snel vuil hangen. Dagelijks maken er veel mensen gebruik van het openbaar vervoer en zij verwachten een schoon vervoersmiddel. Niet alleen de binnenkant van de bus moet schoon zijn, maar het is ook fijn als de bus er aan de buitenkant proper uitziet. Bovendien is het slecht voor het imago van de stad en het vervoersbedrijf als de lijnbussen er altijd vuil uitzien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *