Een auto importeren is waarschijnlijk niet iets wat je elke dag doet. Importeren vanuit het buitenland kan erg aantrekkelijk zijn. Bijvoorbeeld als de auto die jij graag wilt niet in Nederland te verkrijgen is of als het je veel geld scheelt. Bij het importeren van een voertuig komt nogal wat kijken. Zo moet je rekening houden met BPM en een tijdelijke kentekenplaat. Wij vertellen je waar je op moet letten als je een auto gaat importeren uit het buitenland.

Weet je het zeker?

Zoals we net al zeiden komt bij het importeren van een auto veel kijken. Voordat je de keuze maakt, is het belangrijk dat je goed nadenkt. Is de auto die je graag wilt echt niet te koop in Nederland? Ook moet je rekening houden met de kosten van het importeren. Zo moet je vaak ook vervoerskosten betalen. Als je een auto uit bijvoorbeeld Duitsland gaat importeren, blijven deze kosten beperkt. Je kunt er vaak heen reizen met de auto. Als je een auto uit bijvoorbeeld Amerika wilt halen, dan moet je rekening houden met hoge vervoerskosten.

BPM betalen

Dan is er de BPM. Iedereen die een auto importeert uit het buitenland moet BPM aangifte doen. BPM is de belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Voordat je een auto gaat importeren, is het handig om de BPM te berekenen. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan. BPM berekenen kun je op verschillende manieren doen. Zo vind je een manier op de site van de Belastingdienst, maar er zijn ook bedrijven die dit voor je kunnen uitrekenen. Als je wilt weten wat de laagste BPM is, kun je een proefberekening opvragen.

Zelf terugrijden?

Ben je van plan om je nieuwe auto zelf naar Nederland terug te rijden. Je zult dan niet alleen rekening moeten houden met de vervoerskosten, maar ook met de kentekenplaat. Je krijgt de auto zonder kentekenplaten afgeleverd en zult vooraf tijdelijke transportkentekenplaten moeten regelen om naar Nederland te rijden. In veel gevallen kun je van een autoverkoper een tijdelijke kentekenplaat van het land van afkomst krijgen. Let er op dat deze kentekenplaten verboden zijn in Nederland en je een flinke boete kunt krijgen als je deze gebruikt.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *